maanantai 7. marraskuuta 2011

Viikonlopusta ja extempore projekti...

Lauantain päivällisellä, alkupaloja. Ruisnappeja ja päällä kermaviili ja mätitahna täyte.

Chililohimedaljongit  lähdössä uuniin..

Ranskalainen sipulikeitto, maalaispatonkia ja sinihomejuustoa..

Pannacotta, pohjalla vadelmista hyydyke.  
Kiva köyhänmiehen hopeinen lyhty/maljakko Prismasta.

Lyhdyn sisällä kynttilä, liekin lepatusta ja varjoja olisi voinut katsella tuntikausia...


Pihasaunalla joutavana lojunut  tummunut mäntyhylly
Kirjahylly saa uuden elämän maalilla...
  
Ja se muutti makkariimme...Edelleen ulkona on yölläkin plus asteita... joten kanat ja ankat on saanut ulkoilla edelleen pihalla. Luulen kyllä että pitkä talvikausi sisällä alkaa pian, siksipä taidan tänään hakea lisää purua, niin saadaan pupuillekkin puhtoiset häkit ennen sisälle siirtymistä. Vielä riittäisi projekteja ennen talvea, nimenomaan ENNEN talvea, toisinsanoa ennen pakkasia, siis kiirettä pitää.
Pihaa on edelleen haravoimatta, kasvimaa pitäisi siivota. Tosin edelleen sieltä käydään yrttejä viikonloppuisin, kun lauantaina laitellaan parempaa, kuin tavallista arkiruokaa. Tai, meillä ainakaan ei syödä niin hyvin viikolla. Lauantaisin käytän pari-kolme tuntia ruuan valmistamiseen, alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka. Uusia makuja maistellaan tai jos ei uusia kokeillaan jotain toista valmistustapaa.
Perheellemme on muodostunut omia suosikki ruokia, mm. naudan sisäfilepihvit ja jälkkäreistä ehdoton on creme brulee.

Onneksi esikatselin tämänkertaisen tekstin...kirjoitusvirhepaholaiset pistää välillä purskahtelemaan nauruun. Sipulikeitto oli ihan jotain muuta...eikä S ja R ole edes niin kovin lähellä, mennäkseen sekaisin..hih. :)

Viikonloppua odotellessa ja lauantain menuuta suunnitellessa, ei auta muu kuin porskuttaa arkipäivät välistä pois...mukavaa arkea kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti