tiistai 22. marraskuuta 2011

Pienen pientä joulun odotusta ilmassa!

Piipahdin Mikkelin AmandaB:ssä ja sieltä tuliaisena tällainen söötti kori.

 Viimeisestä blogi päivityksestä on aikaa, ainakin pari viikkoa. Mielessä on ollut, mutta täytyypä myöntää, että ei sitä enää ole sellainen nuori veturi joka vaan jaksaa ja jaksaa.

Vaikkakin, urakkaa tässä on kyllä ollutkin. Koiran synnytystä, kaiken kaikkiaan 8 ihanaa corgivauvaa syntyi, mutta valitettavasti yksi niistä menehtyi 4 päivän ikäisenä. Syytä ei tiedetä, paljon tehtiin ja yritettiin, mutta eläinlääkärikään ei osannut auttaa.
Pennut viettivät ensimmäisen viikon makuuhuoneessa, voi sitä vikinää ja valvottuja öitä. Herkkä unisena herään jokaiseen risahdukseen.
Pentujen täytettyä viikon, siirsimme pennut takkahuoneen lämpöön ja minä sain yöllä jopa hieman unta, tosin vieläkin käyn tarkastamassa tilannetta muutaman kerran yössä.

Korissa on glögi mukeja ja lisäksi ostin 6 suloista tähtilautasta.
Pasteijat Pentikin leipäkorissa.   
Vähän jouluakin on alettu laitella, olohuoneen ikkunat saivat tänä vuonna höyhen kranssit tähtien sijaan. Ja olohuone sai uudet verhotkin, joissa oli ensin beiget pallonauhat ja nyt joulun aikaan verhoja somistaa punaiset pallonauhat.
Höyhenkranssi

Punaista on hiipinyt sisustukseen yllättävän paljon, vaikka en muutoin punaisesta pidäkkään.

Kaupasta tarttui mukaan tällaiset ihanaiset töppöset, joilla on kiva töpötellä kotona menemään ja valmistella jouluherkkuja.
Vähän eläimiäkin, meidän kollipojista kaksi päiväunilla olohuoneessa, voi tuota kissan elämää...

Corgiemo vauvoinensa.
Ompeluksia, ruututyynyt ovat omaa tuotantoa. Muhkeat ja paksut tyynyt on kiva sujauttaa tv:tä katsoessa tai kirjaa lukiessa selän taakse.

Olkkarin sohvalle on urakoitu jouluksi kaikki uudet tyynyt ja ihan itse!
Matkin tuossa God Jul tyynytssä sisustuskaupoissa myynnissä olevaa ihanaa joulutyynyä ja ihan kivahan siitä tulikin.

Ensimäinen pyöreä tyynykin istuu sohvalla. Mummon ihanan kirpparilöydön uhrasin tähän tyynyyn.
Jouluinen sohva kokonaisuudessaan. Tosin sohva on saanut pari punaista shaalia myös.
Onneksi olen ollut jo joulupukin asioilla hyvissä ajoin, inhoan nimittäin sitä paniikkia mikä iskee joulun lähestyessä mitä ihmettä keksii kenellekkin. Tänä vuonna pyrin olemaan järkevä ja välttämään mitään turhaa. Kummilapset saavat vaatetta tai muuta tarpeellista, ystäväisiä olen yrittänyt salakuunnella mitä he milloinkin tarvitsisivat. 
Viikonlopusta on tulossa vauhdikas, nuorimmaisen syntymäpäiviä vietellään perjantaina ja lauantaina. Perjantaina tulee kaverit ja lauantaina sukulaisia.
Mietinkin olisinko voimiani säästävä ja tekisin lapsille perjantaina ison jäätelökakun ja lauantaille valkosuklaakakun. Olen huomannut sen, että usein synttäreillä lapsille kelpaa parhaiten namit ja keksit, kakkua harva edes maistaa. Joten jäätelö voisi olla parempi vaihtoehto, jos siihen räjäyttäisi ison pussin karkkeja päälle....? 
On muuten pakkasta ulkona, ihan kiva. Ulkoa kantautuu hiekkaa sisälle niin paljon vähemmän ja kun maassa on ollut ihan hitunen luntakin on kaikki näyttänyt paljon valoisammalle.
Taidan hipsutella takaisin tuonne sohvan lämpöön, koska BB alkaa pian. Sytytellään kaikki paljon kynttilöitä ja aloitetaan joulun valmistelu tänä vuonna hyvissä ajoin, niin ei tule kiire ja stressi.
Mitäs jouluvalmisteluja te olette tehneet?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti