torstai 3. marraskuuta 2011

Marraskuussa muistellaan lokakuuta...

Päivän maitokahvi ja rauhallinen lukuhetki uuden kirjan parissa...

Nämä joulutortut paistettiin ja nautittiin jo lokakuun lopulla, jäljelle jäi vain murusia...

Syysväsymyksen keskelle ostin itselleni kimpun tulipunaisia ruusuja...

Ruusut, kaikki niin ihanat ja kauniit mutta niin erilaisia toisistaan...niinkuin mekin, ihmiset.

Lokakuun lopun projekti, lintulauta paneelin pätkistä, tässä vielä keskeneräisenä, nyt jo valmis huopakattoineen kaikkineen, mutta ei vielä paikoillaan. Kunhan se on paikallaan ja asiakkaat vierailemassa siinä, laitan siitä lisää kuvia...

Syysväsymyksen keskellä tuli shoppailtua, Pentikillä ja kirjapörssissä ja marketista vähän kukkia ja löysin Halloweeniin kivoja oransseja lyhtyjä, jotka muodoltaan kuin hautakynttilät, mutta oransseja.

Piparit Pentikin possuleikkuulaudan päällä, kulhossa jonka ostin syksyllä Tertin kartanosta Mikkelistä.  

Maitokahvit Riviera Maisonin Latte kupista...

Ulkona paistaa aurinko, mutten saa itseäni millään ulos.
Väsymys painaa, toivoinkin tänään ääneen, että olisipa jo perjantai. Pyykin pesua riittää iltamyöhälle asti, siivousurakan keskellä istahdin tähän koneelle kahvikupposen kanssa ja ajattelin laittaa kuvia tänne joita olen viime kuussa räpsinyt.

On muuten kummallisen lämmintä vielä ollut. On jo marraskuu, kanat ja ankat viilettää vieläkin päivät pihalla, enkä aio niitä talvikanalaan laittaa ennenkuin pakkasta on. Nythän päivät ovat olleet vähän alta 10 asteisia ja yötkin himpan plussan puolella, kai. Kanat ja ankat on tietysti sisällä yöllä ja päivälläkin, jos niin haluavat, mutta kesäkanalassa, josta ne pääsevät ulkoilemaan.
Mutta kun ne viedään talvikanalaan, alkaa talvikausi jolloin ei enää ulkoilla ja kuin vain arvata saattaa, on tonkimista ja mylläämistä rakastavilla kanoilla tylsää...
Eilen rakentelin talvikanalaan hyllyjä ja paikkoja joissa ne voisivat keksiä tekemistä. Ulkoa voisi kantaa pikkukanoille vielä kunnon orren ja jotakin puuhasteltavaa.

Corgi narttumme on hyvinkin paljon kantava. Maha on pullahtanut viikossa ihan hirmuisesti. Pian se viistää maata. Pennut pitäisi syntyä noin 2 viikon päästä, jännitystä siis ilmassa ja hommia riittää yllinkyllin ensivuoden puolelle pentujen kanssa. Peukut pystyyn, että synnytys sujuu hyvin!

Nyt taidan nostaa listoni tuolista ja alkaa pestä lattioita, onpahan viikkosiivoukset sitten tehty.
Voi jäädä odottelemaan pyhiä, kauppa-asiatkin on jo viikonlopuksi hoidettu ja päivälliset suunniteltu, mutta kerron niistä sitten tuonnempana..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti