sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Ensimmäinen adventti ja synttärijuhlintaa!

Mango-valkosuklaakakkua ja appelsiini-suklaakakkua.
Viime viikolla oli taas vähän pakkasta ja hitunen lunta maassa, mutta loppuviikkoa kohti, ilo oli lyhyt.  Olisi se kyllä mukavaa jo saada edes hitunen lunta ja pakkasta.  Vaikeaa tässä on kuvitella joulun olevan ovella, kun piha on niin ankea.   
Meillä nuorimmainen täytti vuosia ja kaveri synttärit pidettiin perjantai iltana. Synttärit sujui loistavasti, playstation pelien kimpussa, naurun rämäkkää riitti. Synttärisankari oli kovasti ihastunut lahjoihinsa.  Perinteisen kermakakun sijaan päätin tarjota lapsille jäätelöä. Tehtiin siis jäätelöbaari, josta sai kolmesta erilaisesta jäätelöstä valita pallonsa ja siihen kastikkeet, sekä herkut päälle. Herkkuja olisi voinut olla vähemmänkin, sillä strösseli oli ihan ehdoton suosikki ja kinuskikastike.  Lauantaina tuli sitten sukulaisia ja kummit kylään. Aikuisille tarjottiin appelsiinisuklaakakkua ja mango-valkosuklaakakkua. Molemmat maistui...ehkä seuraavillakin synttäreillä on jotain samantapaista.


Kaverisynttäreillä oli tajolla perinteisen kermakakun sijaan, jäätelöbaari, joka oli oikea hitti!!!!

Synttärivalaistusta...

Jäätelöbaarin kyltti.
Nämä jocasta vohvelit maistui jätskin kanssa.
Talolyhty keittiön hyllyllä...
      


Lauantaina väkertelin kirpparilta ostettuun vanhaan kakkuvuokaan adventti kynttelikön.     

Omasta pikkumetsästä sain kaiken tarpeellisen, käpyjä ja sammalta...

Maalasin saviset kukkaruukut valkoisella maalilla ja tein niihin sammalpallot, keskimmäinen saa lisää täytettä jahka taas saan itseni tuonne metsään hakemaan sammalta.
Se on tänään jo ensimmäinen adventti. Kaupoissa soi joululaulut ja joulukoristeet on esillä.
On ihanaa tutkiskella kaupoissa mitä uutta joka vuosi tulee.
Meillä kotonakin joulu näkyy jo. Heinäseiväs tikkailla istuu viltin päällä kaksi tonttua tarkkailemassa lasten puuhia... ikkunoissa on höyhenkranssit joissa valot, kynttilä purnukoissa on punaiset kynttilät, sohvaa koristaa uudet itse tehdyt tyynyt, korituoleissa uudet punaiset fleece peitot. Koristevaloja siellä ja täällä. Keittiössä adventtikynttelikkö ikkunalla. Punaisia valkotähtisiä patalappuja ja kintaita roikkuu keittiön naulakossa. Ulko-oven kranssi pitäisi tuunata tai itseasiassa vaihtaa, jotain uutta keksiä siihenkin, en vain ole saanut sitä ahaa elämystä vielä, että mitä? 

Koiran pentuset on kasvanut ihan hurjana, muutamalla silmät hitusen raollaan. Kaksi viikkoa on mennyt nopeasti. Nukun yöt jo melko hyvin, käyn tarkistamassa enää kerran yössä pentujen tilanteen. Pentulaatikko jouduttiin laittamaan jo pois, kun pikkuiset mönkijät kiipesivät laitojen yli lattialle, eivätkä tietenkään osanneet takaisin kun silmät on vielä kiinni. Nyt ne pötköttelevät vilttien päällä lämpimällä lattialla (lattialämmitys).  Yritin kuvata pentuja, mutta eihän siitä mitään yksin tullut. Pitää siis pestata joku pentuja pitelemään.
 
Lähdenkin tästä nyt suoraan saunan lämpöön, flunssa on ollut kiusana jo useamman viikon ja ei tunnu lähtevän mihinkään. Jospa saunan päälle lämmintä glögiä ja käperryn sohvalle odottelemaan BB:n alkua. Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti