sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Talitinttien juhlat

 Kissat ihmettelemässä, talitinttien juhlia lintulaudalla.
Lauantaina saatiin vihdoin lintulauta paikoilleen, se valmistui jo reilu viikko sitten. Mutta mikä lie laiskotus ollut vallalla, kun ei mokomaa saatu paikoilleen.
Onpahan se nyt siinä keittiön ikkunan ulkopuolella, josta vuosia haaveillut. Aamukahvin rauhaan on mukavaa seurailla lintujen puuhia ikkunasta.
Tosin kissatkin sen huomasi, luulen että ikkunalla on yksi jos toinenkin kissa silmäkovana seuraamassa lintusten puuhia. Onneksi lauta on niin korkealla ja kissojen saavuttamattomissa, ettei lintusilla ole hätäpäivää.
 Talitintti tuumailemassa... kuva on otettu ikkunan läpi, joten heijastusta vähän. Lintu lauta piti tulla toisinpäin telineeseensä, mutta isäntä ehti sen ruuvata paikoilleen ennenkuin ehdin sanaani asiasta sanoa. No, jos alkaa häiritä lintulaudan näkymät, käyn sen itse kääntämässä toisinpäin.

 Herkkuja on vaikka mitä sorttia, auringonkukan siemeniä, kuorittuja siemeniä, jossa monen kokoista siementä eri kokoisille lintusille. Muutama talipallokin... kyllä siellä passaa käydä herkuttelemassa. Nyt voisi tulla pakkasta ja vähän lunta, kunhan nuo kurakelit väistyisi, alkaa kypsyä hiekan määrään eteisessä.
 Tässä on tintti erehtynyt tontiltaan... tai kohta on ikkunalautakin valloitettu. Taustalla näkyy tummia kekoja nurmikolla omenapuiden luona. Kontiaiset on valloittanut pihamme. Multaisia kekoja, eikä ihan niin pieniäkään kohoilee taas sinne ja tänne, kuin sieniä sateella. Kesällä myyriä ei niinkään näkynyt, mutta keväällä piha oli todella lohduttoman näköinen ja nyt mylläysurakka on alkanut taas...
 Keittiön seinään tuli 2 hyllyä, kattokoukuston tilalle.
Pihalta löytyi kivaa vanhaa lautaa. Bilteman hyllynkannattimet maalasin valkeaksi.

 Uusi hylly jo kaikenlaista tavaraa täynnä. Meillä ei kyllä koskaan mikään hylly tai kaappi kaiu tyhjyyttään. Sen verran omaan harakan verta, että keräilen kaikenlaiset silmiä hivelevät asiat.
 Hyllyt tuli siis aiemman lautashyllyn viereen. Lautashyllykin on omaa "tuotantoa", suunnittelin koon paperille ja marssin puutavarakauppaan ja tilasin määrämittaan laudat ja kotoa löytyi pyöreää listaa. Vähän hiontaa ja poraamista, ruuvaamista ja naulaamista ja siinähän se. Lautashyllyssä on istunut alusta asti edesmenneen mummoni kahviastiastoa ja äitini kirpparilöytöjä. Joulun alla hyllyyn ilmestyy roikkumaan glögilaseja.


 Halusin korostaa hyllylautojen harmautta ja ikää, sutimalla lautoihin vähän valkeaa mattamaalia.
Rakastan valkoisen ja harmaan sävyjä.
Tässä näkyy suditun maalin teho harmaantuneessa puussa. Osassa lautaa oli vähän kellertävän ja oranssihtavia sävyjä, joista en niin välitä, sai päälleen vähän enemmän valkoista. Pentikin kuburonttinkiset leipäkorit ja lautasliinakori sopii hyllyn sävyihin.  Suunnitelmia hyllyn sisällöksi on vaikka mitä, mutta mennään nyt alkuun näillä. Jouluksi pitää laittaa joku kiva valohässäkkä korostamaan tuon ihanan vanhan puun tunnelmaa. Jotenkin olen niin tyytyväinen tähän hyllyyn, tosin myöhemmin totesin että olisivat voineet olla korkeammalla molemmat hyllyt, kun kumautin pääni ensimäisen kerran alimman hyllyn kulmaan, ropeltaessani alla olevan apupöydän laatikkoa. Auts...
Nyt ongelmana on se, että mihin sijoitan kattokoukuston. Loppujen lopuksi se ei ole sopinut mihinkään meidän keittiössä, pieni kun on. Joten taidan sen survoa jonkin kaapin perukoille, ennenkuin se AHAA elämys tulee, missä on koukuston paikka, vai onko sitä meillä??? katsotaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti