torstai 19. tammikuuta 2012

Lunta tupruttaa!

Edellisestä päivityksestä on aikaa, on ollut kaikenlaista. Seli seli, sairastelua sun muuta mikä vie
ajatukset maallisempiin asioihin, kuin ne sisustus ja remppailu haaveet ja tekemiset.
Tammikuu on muutenkin vuoden mitään sanomattomin kuukausi minulle, vaikkakin yhdet synttärikemut tässäkin kuussa järjestetään. Ja ihan tulevana lauantaina keksimmäinen tyttäreni täyttää vuosia.
Sekin laittaa ajattelemaan, tätä ajankulua. Nuorempana sitä odotti että sitten kun olen sen ja sen ikäinen voin tehdä sitä ja tätä, nykyään enää muistelee sitä kun oli joskus nuori ja terve, sai tulla ja mennä, ilman aikuisten vastuita ja tekemisiä.

No, mutta olen minä jotakin puuhaillut. Raahasin pihanperältä sisälle, monta vuotta sateensuojassa olleen lipaston. Mäntyinen kenkäkaappi, jonka runko on suht hyvä ja puukaan ei ole kärsinyt kosteudesta. Kenkähyllyt oli jo rikki ja kaappi näytti muutenkin aika inhalta, kun se oli oikein kellastunut ja oranssi mäntykuvioinen. Purin sen osiksi ja pesin ja vähän hioin lakkapintaa. Entisistä kenkähyllyn kippaavista ovista sain kuin sainkin rakenneltua 2 hyllyä ja valkealla listalla peitin raot. Tosin muutama ammottava kolo kaapin sisäpuolella on, jossa kippaavat hyllyt on olleet kiinni. Mutta ajattelin että olkoon.
Maalasin ensin pohjamaalilla kauttaaltaan valkoiseksi ja sitten kevyt kerros kalustemaalia pintaan. Maali on kiiltävä, joten se on helppo pitää pyyhkimällä koskeallakin puhtaana.
Ylimmäisenä olevan pienen laatikon sain korjailtua muutamalla ruuvilla ja vaihdoin siihen sisustuskaupasta osteutut rautaiset tähtivetimet. Ne on aivan ihanat. Samanlaiset laitoin taannoin nuorimman tyttäreni kirjoituspöydän laatikoihin, ne sopivat niin ihanasti valkeaan maalattuun vähän rosoiseenkin pintaan.
Jotain on kuitenkin vielä kesken, nimittäin kulutukset. Haluaisin kuluttaa laitoja ja laatikkoa, että se näyttäisi
vanhalta. En vain ole saanut aloitettua hommaa, vaikka se olisi ihan 10 minuutin juttu. Ainahan pitää joka asiasta joku jättää puolitiehen... näinhän se menee.

Alakerran huoneen remontointi ei ole liikahtanut mihinkään, alkanutkin tässä mielessään ajatella, että kevväämmällä! ;)

Tässä kaappi ennen tuunausta, pikemminkin ehkä korjausta...

Rautaiset ihkut vetimet piti laittaa
Tässä vähän valmiimpaa... tuo verho ei vaan jotenkin istu siihen.

Tässä se on nykyisellä paikallaan, tosin otan vielä nuo verhot pois ja harmaat pajukorit hyllyille! 

Tässä kuvia ko. prjektista, joka siis ei ole vieläkään valmis, otan hyllystä nuo verhot pois ja laitan sinne  isoja harmaita koreja. Mutta tässä yksi keskeneräinen juttu.. mukavaa keskitalvea kaikille, sukset jalkaan ja ladulle kun kerran lunta on, ainakin täällä itäisessä Suomessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti