sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Viikonlopun vilahdus!

Sunnuntai on jo iltapäivässä, aurinko on paistanut, pihapuuhissa on oltu ja ruokaa laitettu ( lohi pastasalaattia), tyttären kanssa pyöräytetty mangopersikka juustokakku hyytymään. Mies on nostamassa venettä järvestä, jos tänään vaikka onnistuisi, jos ei tuulisi ihan mahdottomasti.

Lasten syysloma on alkanut, mielenkiinnolla odottaa mitä viikolla keksitään. Nyt ei olla etukäteen suunniteltu mitään, heitelty vain pieniä ehdotuksia ilmaan. Katsellaan mitä tekee mieli tehdä, jos mitään.

Eilen piipahdin Pentikin tehtaanmyymälän ystävämyynnissä, mies kääntyi jo ovella kannoillaan, odotteli autossa sen aikaa. Se on sellainen paikka minne pitää mennä yksin tai hyvän ystävän kanssa, voi rauhassa tehdä kierroksen ensin silmäilemällä kaikkea ja vähän hypistellä. Sitten kerätä koriin jos jotakin aikoo ostaa. Eilen jatkoin astiastoa, jota olen Pentikiltä yrittänyt pikkuhiljaa keräillä. Ruskea Sara astiasto miellyttää minun silmääni, ostin nyt 6 kappaletta pikkulautasia. Kylpypyyhkeen joka menee joulupukin konttiin kummilapselle, pari astiapyyhettä ja ihanan kulkusista tehdyn valkean sydämen, se ei ole kovin jouluinen joten ripustin sen jo keittiön kattokoukustoon roikkumaan. Yllä kuvassa sydän on pöydällä lyhdyn vieressä jonka löysin CM:stä.

 Ihanat Riviera Maisonin astiat pääsi käyttöön,
isompi tarjoilulautanen alla ja pienet uunivuoat, joissa nyt hedelmiä dipattavaksi tummaan suklaaseen...hmm.
Illalliseksi tein chililohta, uuniperunoita ja 3 erilaista täytettä perunoille. Jälkiruuaksi keskimmäisen tekemää hedelmäsmoothieta ja tummaan suklaaseen dippailua erilaisilla hedelmillä( persikkaa, kiiviä, mangoa, banaania). Lasillinen hyvää valkoviiniä ruuan kanssa ja voi että tuli ähky. Voivoteltiin miehen kanssa, että miksi sitä ei koskaan osaa syödä niin ettei söisi liikaa. No naurettiin päälle, että niinhän se menee että "ahneella on p.....en loppu". Ilta vilahti nopeasti kun katsottiin koko perheellä Pirates of Caribbean on Strangers tides.Nyt vain uusin voimin alkavaan viikkoon! Hommia kyllä riittää, nimittäin talvikanala on edelleen rakentamatta, tai no, onhan se olemassa, mutta ko tilaan halutaan pienentää huone, jossa kanoilla, ankoilla ja pupuilla olisi talvella lämpimämpää ja lämmitykseen ei menisi niin kamalasti sähköä hukkaan, lämmittää isoa tilaa.

Vielä on hetki viikonlopusta jäljellä ja taidan keitellä kupposen kahvia ja mennä nauttimaan syksyn auringosta terassille, jonne jätettiin vain penkki ja yksi tuoli ja pikkupöytä, muut on jo talvisäilytyksessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti