sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Kaikki hajoo!!!

Arki tässä talossa on ollu painajaismaista, viimeisen kuukauden ajan. Otsikko kertookin paljon.
Toki varoituksiakin on tullut, pesukone on ollut kyllä hurjan ahkera ja kestävä, pesikin mielettömän
määrän pyykkiä viimeisen 10 vuoden ajan jonka se kesti. Mutta mitä arki onkaan kun pesukone hajoaa?...pyykkivuori kasvaa ja kasvaa räjähdysmäisesti ja tietysti samalla sattuu sellaista, että
salsa purkki leviää uusille keittiön matoille ja ne pitäisi kiireesti saada pesuun.
Onneksi uusi kone saatiin hommattua ja uusi kone on tosi hieno ja älykäs...se tarjoaa pesuohjelmia,
jos en ole ehtinyt paneeliin vielä näppäillä minkälaista pyykkiä koneessa on ja miten likaista.
Menee kyllä aikansa opetellessa elämää sen kanssa.
Lempikukkaset, tulppaanit Riviera Maisonin maljakossa.

Paljon muutakin on hajonnut, kuten wc:n pöntön vesisäiliöstä osia. Viikko tuntuu pitkälle ajalle, olla ilman toimivaa wc:tä, vaikkakin meillä on toimiva wc: alakerrassa pesuhuoneen yhteydessä. Toivottavasti huomenna maanantaina löydetään OIKEAT osat rikkinäisten tilalle. Toinen tietokone on tehnyt temppujaan, astianpesukone on kiukutellut, jääkaapin jääpalakone on temppuillut ja ja ja...
Tunnelma on ollut välillä hyvinkin hektinen, kun kokoajan jotakin...toivottavasti onnemme kääntyy ja
jotain hyvääkin tapahtuisi välillä!!!

Päiväkahvia ja hyvää luettavaa!
Vähän on tapahtunut remontti rintamalla, piskuinen kotitoimistomme on saanut maalipeitteen seinille ja kattoon. Lattiaan on vielä laminaatti laittamatta. Alakerran "vihreä"huone on lopultakin purettu ihan betonipinnoille, niin seinät kuin lattiatkin. Ylläreitäkin löytyi, jotka poistetiin ja nyt kaikki paikat kuivatellaan ja
varmistutaan siitä että pinnat voi laittaa mieleisekseen. Ja tila saatais vihdoin käyttöön. Kiirettä ei tosin ole.

Olkkarin vanhaa järjestystä.

Olohuoneessa pyörähti taas!!! En vain tottunut järjestykseen, joten se vaihdettiin miltei samaksi kuin aiemmin. Valmista ei tosi ole siinäkään, taulu-tv on tarkoitus sijoittaa seinälle ja sopivaa seinätelinettä ei ole löytynyt, ainakaan siinä hintaluokassa jota arveltiin. Tv:tä tulee pystyä liikuttamaan, joten tavallinen teline ei käy.
Nyt on ollut taas olohuoneessa tilaa lastenkin pelata pelejään ja tavarat asettui jotenkin itsekseen paikoilleen.
Joskus pitäisi muistaa, että jo olemassaolevaa hyvää ei kannata lähteä muuttamaan, vain sen takia että haluaa vähän vaihtelua. Ensikerran tyydyn hommaamaan uusia sohvatyynyjä tai maton.

Mikkelin Esta Casasta ostin keittiöön talouspaperirulla telineen, se on jotenkin niin luksusta, kuinka niinkin arkinen kapistus hivelee silmää ja on kaunis.

Keittiön avohyllyjen uusi järjestys, laitoin syvemmät hyllyt, niin johan alkoi purkit löytää paikkansa.

Senkin päältä RM:n lyhty ja tuunattu kynttilänjalka. Ruskea ja synkkä kynttilänjalka sai valkeaa maalia päälleen yhden kerroksen ja oi, sen habitus muuttui täysin. Itse kynttilät ei ole kovin kauniit siinä, pitäisi laittaa jotkut mukavammat.

On jo maaliskuu, ilmat on ollut loisteliaat monta päivää. Aurinkoarmas on näyttänyt myös sen miten suttuiset ikkunat on ja sen pölymäärän mitä jokapaikassa on ja leijuu. On ollut ihanaa tuuletella taloa, avaamalla ulko-ovi sepposen selälleen, aivan kuin kesäisin. Istua terassin penkillä hörppimässä kahvia. Pitäisi mennä pihalle tiirailemaan kameran linssin läpi ja ihmetellä mitä luonnossa tapahtuu.
Lintulaudalla on ollut hiljaisempaa. Kissat on kyllä pitänyt huolen meidän viihdyttämisestä välillä ärsytykseen asti. Hirmuiset on leikit ja ne haluaa rampata sisään ja ulos. Kevättä rinnassa, pitäisi tässä vähän itsekin innostua enemmän tuosta keväästä ja lähestyvästä kesästä, mutta arki on ollut kovin tuskaisaa viime viikot. Tulevan viikon koululaisemme on hiihtolomalla, toivottavasti se tarkoittaa pitkään nukuttuja aamuja ja huoneidensa siistiytymistä. Kavereita on tulossa yökylään ja toivottavasti omatkin piipahtavat jossakin. Mitään ohjelmaa ei olla suunniteltu, ollaan vaan ja hengaillaan.
Nyt taitaa olla aika keittää sunnuntai-illan kahvit ja ehkä avata tv ja yrittää unohtaa kaikki tekemättömät ja korjaus- ja hankintalista, että arki taas rullaisi. Ja ja ja ja...kuten Leena Hefner os Herppeenluoma tv:ssä on toitottanut!

Kevättä rintaan jokaiselle, se on toiveeni tänään! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti