sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Kolmas adventti, maassa lunta ja pikkupakkanen!

Tänään sytytetään kolmas adventti kynttilä, valkoinen amaryllis kukkii ja vaaleampunainen hyasinttikin pian.
Tuoksuttelin kaupassa hyasintti asetelmaa ja tuli niin jouluinen olo. Rakastan hyasintteja. Kotiamme koristaa kaksi joulutähteäkin, mutta hyasintti on ihanin, se on kaunis ja tuoksuu.

Itsenäisyyspäivää vietettiin hyvän ruuan ja tv:n äärellä. Linnanjuhlia katseltiin, kauniita pukuja oli monilla.

  
Itsenäisyyspäivän asetelma keittiönpöydällä
Ehdin väkerrellä koivun oksista muutaman kranssin ja sydämen. Puolukan varvuista myös. Vitriini sai vitivalkean värin päälleen ja nätisti asetellut astiat sisäänsä. Nyt ei enää tarvitse huokaista jokaisen kerran, kun vitriinin ohi kävelee, että koskahan tuokin tulisi siistittyä.

Amaryllis kukkii jo...

Riippakoivun oksista ja rautalangasta sydän

  
Olkkarin nurkasta, tontut istuu kiltisti tikkailla ja joulusukka odottaa täytettä...
Muutimme olohuoneen järjestystä jonkin aikaa sitten, en vain ole tottunut siihen ollenkaan. Se ei jotenkin istu hyvin. Aiemmin sohva ja rottinkinojatuolit oli ikkunoiden edessä ja tunne oli, että huonekalut kiertää huoneen seiniä. Uudessa järjestyksessä on taas nojatuolit ja sohva keskellä lattiaa ja jakaa huoneen osiin. Kaipaan vain sitä tilantuntua, jonka seinän vieriin asetellut huonekalut toivat. Nyt olohuone tuntuu lähinnä sokkelolta...mutta pitää nyt yrittää sietää tätä järjestystä vähän aikaa. Oma hommansa on siirtää TV:n ja digiboxin ja pleikkarin johdot nätisti ja piilossa toiseen paikkaan.

Corgipentuset ovat tänään jo 4 viikkoa, aika menee nopeasti. Huolta ja murhetta on aiheuttanut turkkien laadut, kuka on fluffy ja kuka ei. Sama se vaikka kaikki olisi Fluffyturkkisia, mutta kun pitää osata katsoa pennuista ne pennut jotka voi viedä koiranäyttelyyn ja ketkä ei. Kaikki ihan yhtä ihania, jokaisella on erilainen luonne ja ulkonäkö.
Suruakin mahtuu taloon, kun perjantaina huomattiin että rakas Kalle kukko oli lähtenyt taivaalliseen laulukuoroon. Tätä osattiin odottaa, kun se oli jo iäkäs. Manta, joka on ollut Kallen lempi puoliso, pysyi Kallen rinnalla loppuun asti. Mietitään vielä, otetaanko uutta kukkoa nyt ollenkaan.

2 viikkoa jouluun? Näinkö nopeasti tämä joulukuukin karkaa käsistä...mutta on ihanaa kun on ollut pikkupakkasia ja maassa on lunta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti